עוגת בסבוסה של סבתא נונה
עוגת בסבוסה הכי טעימה בעולם!
מתכון שעובר דורי דורות מסבתא נונה היקרה שלי זכרונה לברכה,
אבא שלי הילד הבן שלה מכין את העוגה הזאת כל הזמן ואין לתאר כמה שהיא טעימה!
מדהימה
לא מתוקה מדי ופשוט מרגשת!
אתם חייבים להכין
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
3 כוסות סולת | |
1 כוס סוכר | |
200 מ״ל שמנת חמוצה | |
1 כוס חלב 3% | |
10 גרם אבקת אפייה (שקית) | |
10 גרם סוכר וניל (שקיות או סוכר+מחית וניל) | |
קורט מלח |
לציפוי מעל
200 גרם חמאה מומסת (לשפוך מעל במהלך התהליך, כתוב במתכון) | |
2 כוסות סוכר | |
1.5 כוסות מים | |
1 כף מיץ לימון |
הוראות
1.
נחמם תנור ל180 מעלות חום עליון תחתון
בוצע
2.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את כל המרכיבים ונערבב עד איחוד
ניתן לעשות את זה גם בקערה ולערבב היטב, לא יותר מדי זמן רק עד שהכל מאוחד
בוצע
3.
נשמן היטב תבנית אפייה מרובעת בינונית 25x25 ונשפוך מעל את כל הבלילה, נסדר שהכל יהיה באותו הגובה
בוצע
4.
נכניס לתנור עד שמעט משחים ונוציא, בערך 10 דקות נחמם במיקרו או על הגז 200 גרם חמאה עד שהיא מומסת לגמרי
בוצע
5.
נחרוץ ריבועים שווים בתבנית ונניח את התבנית שלנו מעל תבנית נוספת, עדיף ככה שאם בטעות היא נחתכה מהסכין שזה לא ינזל מעל נשפוך את כל החמאה המומסת, נכניס לתנור שוב עד שהעוגה נהיית ממש ממש שחומה ויפה, תהליך של בערך כ-20 דקות
בוצע
6.
בזמן הזה נכין את מי הסוכר, בסיר קטן על הגז נשים את כל המרכיבים, סוכר מים ומיץ לימון נערבב היטב ונרתיח עד שהכל מתאחד ולא ניתן לראות יותר את הסוכר, נכבה את האש ונקרר
בוצע
7.
כשהעוגה מוכנה נוציא אותה מהתנור, וככה כשהיא חמה נשפוך מעל את מי הסוכר בזהירות נזיז מעט את הריבועים כדי שייכנסו כל המי סוכר פנימה
בוצע
8.
וזה מוכן מושלם ברמות ואיזה ריח יש בבית! ואו


בוצע
כתיבת תגובה