שניצל בשר בתוך פטרייה
זה מתכון כלכך טעים
והאמת ממש פשוט להכנה
הוא יגנוב את ההצגה בשולחן של שישי
ואפשר לאכול מלא כאלו מבלי להרגיש!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
6 פטריות פורטובלו גדולות ויפות | |
250 גרם בשר טחון | |
1 בצל קטן קצוץ | |
2 בצל קטן קצוץ | |
מלח | |
פלפל שחור | |
קצת בהרט (לא חובה אבל מוסיף) | |
1 ביצה | |
2 כוסות פירורי לחם | |
שמן לטיגון |
לטחינה בזיליקום:
3 כפות טחינה גולמית | |
מיץ מחצי לימון | |
קצת מים קרים | |
חופן עלי בזיליקום | |
מלח |
הוראות
1.
נתחיל מהפטריות ננקה אותן טוב־טוב. נוציא בעדינות עם כפית את כל ה”שחור” מבפנים, כאילו אנחנו יוצרים קערית קטנה. הפורטובלו ממש מתאימה לזה כי היא רחבה ובשרנית. אם יש נוזלים, מנגבים עם נייר סופג.
בוצע
2.
במחבת נטגן בצל קצוץ עד שהוא נהיה שקוף וזהוב כזה, ואז נוסיף את השום הכתוש רק איזה חצי דקה לערבוב בשביל שהריח יעלה נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שהוא משנה צבע ומתפרק לפירורים.
בוצע
3.
נתבל במלח, פלפל ואם בא לנו גם קצת בהרט בשביל טוויסט מזרחי עדין. כשהבשר מוכן, נכבה את האש וניתן לו להצטנן טיפה.
בוצע
4.
כשהמילוי כבר פושר, נמלא כל פטרייה בכף נדיבה של הבשר.נדחוס קצת שיהיה יציב.
בוצע
5.
עכשיו נטבול כל פטרייה בביצה ואז בפירורי לחם מכל הצדדים כן, גם למעלה וגם מהצדדים. זה מה שנותן את הקריספיות המעולה.
בוצע
6.
במחבת רחבה עם שמן בגובה חצי מהפטרייה ( כמו שמטגנים שניצלים) נטגן את הפטריות כמה דקות מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב-שחום מגרה. נניח על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
בוצע
7.
שימו לב הפטרייה כבר מוכנה לאכילה, אז רק חשוב שהפירורים יהיו זהובים והבפנים חמים לא צריך לבשל שעות.
בוצע
8.
בזמן שהפטריות נרגעות מהשמן, נכין טחינה: נטחן טחינה, מים, לימון, בזיליקום ומלח בבלנדר או עם מוט עד שמתקבלת טחינה חלקה וירוקה . היא מרעננת בטירוף ומושלמת ליד הקראנצ’ של הפטריות.
בוצע
9.
זה כלכך טעים! בתאבון (:

בוצע
כתיבת תגובה