פסטה שמנת בסיר אחד

20 דקות

סופר קל

4 מנות גדולות

פסטה אחת, סיר אחד, אפס בלאגן וטעם של מסעדה.
שום צרוב, שמנת, תיבול מדויק ופרמזן שנמס לתוך כל ביס.
מהסוג שלוקחים עוד ועוד כי אי אפשר לעצור.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 כף שמן זית
25 גרם חמאה
5-6 שיני שום פרוסות דק
3 כוסות מים רותחים
2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות)
1 חבילת פסטה
2 כפיות מלח
0.25 רבע כפית אגוז מוסקט
0.5 חצי כפית צ’ילי גרוס חריף
(אופציונלי: קצת פלפל לבן למי שאוהב)
חופן גדול של פרמזן מגורד (ועוד קצת להגיש מעל)

הוראות

1.

נתחיל במחבת רחבה. נשים שמן זית וחמאה ונוסיף את שיני השום הפרוסות. נערבב בעדינות וניתן לריח הטוב של השום למלא את המטבח. חשוב לא לעזוב את המחבת ברגע שהוא משחים, הוא יכול להישרף ממש מהר. כשהשום מתחיל להזהיב, נוסיף את המים הרותחים ונערבב בעדינות.

בוצע
2.

נשפוך לתוך הסיר את השמנת המתוקה. גם אם זה נראה הרבה, תסמכו על הפסטה היא תספוג את זה מושלם. מניחים במרכז את כל חבילת הספגטי כמו שהיא. לא לשבור, תנו לה להתרכך בסבלנות.

בוצע
3.

מפזרים את התבלינים - מלח, אגוז מוסקט, צ’ילי ופלפל לבן אם רוצים. אגוז מוסקט נותן עומק ושכבה של טעם, אל תוותרו עליו.

בוצע
4.

מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה־בינונית עם מכסה. כל כמה דקות פותחים, מערבבים ובודקים שהפסטה לא נדבקת לתחתית.

בוצע
5.

ברגע שהפסטה כבר כמעט מוכנה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים שוב. זה השלב שבו הכל נהיה סמיך, מבריק ונראה כמו רוטב של מסעדה.

בוצע
6.

כשהרוטב מצפה את הפסטה והמרקם בדיוק כמו שצריך, מכבים את האש. אם זה נראה נוזלי מדי תנו לזה רגע לעמוד. אם סמיך מדי – שלוק מים רותחים יעשה קסמים.

בוצע
7.

ועכשיו! מעבירים לצלחת להגשה

בוצע
8.

מפזרים מעל עוד פרמזן, מוסיפים טיפה צ’ילי גרוס ויושבים לאכול כמו מלכים.

בוצע
9.

בתאבון וספרו לי איך יצא!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *