עוף בתנור לשישי
טוב. זה אחד המתכונים שאני הכי גאה בו והוא הכי טעים לי,
אני אוהבת להכין לכם תמיד דברים קלים שלא מצריכים תעסוקה, ותמיד פחדתי מעוף שלם, לא יודעת למה, פחדתי מההתעסקות אז ניסיתי לחסוך לכם (וגם לי) אותה והכנתי מתכון ממש קל!
בנוסף כל המתכון מורכב מדברים שבדרך כלל קיימים אצלנו בבית , שזה חשוב !
5
from
1
Review
רכיבים
התאם מנות
שמן זית | |
4 תפוחי אדמה | |
1קופסה פטריות שמפיניון | |
3 בצלים קטנים | |
6 שיני שום שלמות | |
6 גבעולי טימין | |
4 כרעי עוף | |
3 שוקיים |
לרוטב
4כפות סילאן מתוק | |
4 שיני שום קצוצות | |
3כפות טריאקי | |
2כפות סויה | |
2כפות צ'ילי מתוק | |
1כף שמן שומשום | |
פלפל גס ומלח גס | |
גרידת לימון מלימון שלם | |
מיץ לימון מלימון שלם | |
1/2כפית תבלין צ'ילי גרוס | |
1/4כוס מים |
הוראות
1.
בסיר (שיכול להכנס לתנור!!!) שמתי שמן זית ואת העופות שלי
(לא התעסקתי איתם יותר מדי , רק ניקיתי)
צרבתי אותם יפה מכל הכיוונים והוצאתי לצלחת
בוצע
2.
הוספתי את תפוחי האדמה וכשהם קיבלו צבע שחום הוספתי את הפטריות והבצלים
בוצע
3.
הוספתי את שיני השום
בוצע
4.
בזמן שהכל מתבשל הכנתי את הרוטב
בוצע
5.
שמתי את כל מרכיבי הרוטב בצלוחית נפרדת
בוצע
6.
ערבבתי טוב והוספתי רבע כוס מים
בוצע
7.
הוספתי לירקות את העופות ומעל שפכתי את כל הרוטב
ערבבתי יפה את הכל והוספתי מעל גבעולים שלמים של טימין , אל תוותרו על זה
בוצע
8.
הכנסתי לתנור ל50 דקות בחום של 180 ולעוד 20 דקות על 200
כל שזה יהיה יותר זמן בתנור זה יהיה יותר טעים ומלא בטעמים, אבל אל תגזימו כדי שהעוף לא יתייבש
בוצע
9.
לטרוף
בוצע
היי, את משתמשת בטורבו או תכנית רגילה?