קובה חמוד של אבא משה
אבא שלי הוא השף הפרטי שלי, והוא גם הכי חמוד בעולם!
יום שישי הוא החליט להכין קובה חמוד, מאז אנחנו פשוט רבים על זה!!!
זה כלכך טעים ויש לו גם סוד להפוך את זה לעוד יותר טעים!
מלח לימון ;)🍋
5
from
1
Review
רכיבים
התאם מנות
4 כוסות סולת | |
0.5 חצי כוס שמן | |
1-2 כוסות מים | |
0.5 חצי קילו בשר טחון | |
1 בצל קטן חתוך דק דק | |
כפית מלח גס | |
0.25 רבע כפית פלפל שחור | |
1 כפית כורכום | |
1 כפית פפריקה מתוקה | |
1 כפית פטרוזיליה יבשה | |
1 כפית בהרט (מומלץ!) | |
0.5 חצי כפית מלח |
למרק חמוד:
6 כפות שמן ניטרלי (קנולה/חמניות) | |
1 בצל חתוך לקוביות (לא חובה) | |
2-4 שיני שום שלמות (לא חובה) | |
2 תפו״א קלופים חתוכים גס | |
4-5 גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים גס | |
1 ליטר מים | |
2.5 כפות מרק עוף | |
0.5 חצי כפית מלח לימון |
הוראות
1.
נערבב את הבשר עם הבצל וכל התבלינים ונניח בצד
בוצע
2.
נערבב את כל מרכיבי הסולת - סולת + מים + שמן אבא שלי אוהב לשים כוס מים ותוך כדי להוסיף עוד חצי כוס- כוס לפי תחושה חשוב שזה יהיה מעט רטוב אבל לא מדי
בוצע
3.
ניתן לסולת לעמוד להתייבש לפחות 10 דקות ובזמן הזה נכין את המרק
בוצע
4.
נטגן בצל עד שהופך לשקוף, ונוסיף שום (השלב הזה לא חובה אבל אפשרי)
בוצע
5.
נוסיף תפו״א פרוסים גס ואת הסלרי - גם את העלים
בוצע
6.
נערבב את הכל ונוסיף ליטר מים
בוצע
7.
נביא את הכל לרתיחה ונוסיף 2.5 כפות מרק עוף, המרכיב הסודי מלח לימון ונערבב נטעם ואם צריך נוסיף מלח רגיל גם
בוצע
8.
ננמיך את האש לאש בינונית ונבשל למשך כ10-15 דקות
בוצע
9.
בזמן הזה נכין את הקובות
בוצע
10.
נרדד תוך כדי את הבצק סולת , באמצע ניצור גומה ונוסיף את הבשר טחון אבא שלי אוהב להכין קובות ממש גדולות ואני אוהבת קטנות אז לבחירתכם
בוצע
11.
נכניס את הקובות שהכנו למרק ונבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה והכל מוכן ומושלם!
בוצע
12.
בתאבון :)
בוצע
הרובה משגעת