שקשוקה עם טוויסט!
החלטתי להכין לדניאל בעלי שקשוקה קלאסית
אבל מפתיעה!
עם חומוס רך ונמס וחצילים קריספיים
שעושים ביס מושלם!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
שמן זית בנדיבות | |
2-3 שיני שום כתושות | |
כפית פפריקה מתוקה | |
חצי כפית בהרט (לא חובה) | |
מעט כמון | |
2 כפות רסק עגבניות מרוכז (לא חובה) | |
כוס חומוס מבושל ורך (אפשר לקנות מוכן) | |
עגבניות רכות ומתוקות, חתוכות | |
מלח | |
פלפל שחור | |
4-6 ביצים |
לחצילים הקריספיים:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות | |
2 כפות קורנפלור | |
שמן לטיגון |
הוראות
1.
נחמם שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית. נוסיף את השום הכתוש וניתן לו להיפתח בשמן – הוא צריך להתחיל להעלות ריח טוב ולהפוך זהוב, בלי להישרף.
בוצע
2.
נפזר את הפפריקה, הכמון והבהרט (אם בא לנו) ונערבב עד שהתבלינים נמסים בשמן ומוציאים את כל הטעמים. אם בחרנו להשתמש ברסק עגבניות, נכניס אותו עכשיו ונערבב עד שהוא נטמע לגמרי זה ממש תלוי בעגבניות אם יש לכם עגבניות ממש מתוקות וטובות לא חייב רסק.
בוצע
3.
נוסיף את החומוס המבושל ונערבב בעדינות, עד שכל הגרגירים עטופים בטעמים. נכניס את העגבניות החתוכות, נפזר עליהן מעט מלח שיעזור להן להוציא נוזלים, ונערבב. נכסה את המחבת ונבשל על אש נמוכה במשך 10 דקות. אם יש זמן, אפשר להאריך את הבישול – זה רק יעשה את המנה עשירה יותר.
בוצע
4.
נפתח את המכסה, נערבב בעדינות וניצור גומות קטנות ברוטב. נשבור לתוכן את הביצים, נכסה שוב את המחבת ונבשל על אש נמוכה. אם אנחנו אוהבים חלמון נוזלי, 3-5 דקות יספיקו. למי שאוהב חלמון יותר יציב, נבשל עוד כמה דקות. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
בוצע
5.
להכנת החצילים הקריספיים: נקלף את החציל ונחתוך אותו לקוביות. נכניס את הקוביות לקופסה סגורה, נוסיף 2 כפות קורנפלור ונשקשק עד שכל הקוביות מצופות לגמרי.
בוצע
6.
להגשה: נפזר את החצילים הקריספיים מעל השקשוקה המוכנה ממש לפני ההגשה. נביא לשולחן עם חלה או לחם טרי וזה מושלם
בוצע
7.
בתאבון!
בוצע
כתיבת תגובה