שעועית אדומה כל-כך טעימה של אמא יפה!

: 1 שעה 15 דקות (סיר לחץ) / 4 שעות 15 דקות (רגיל)

קַל

6-8 סועדים

אחד המתכונים האהובים עליי מהבית של ההורים,
שעועית רכה, מתובלת בדיוק במידה, עם חתיכות בשר שמתפרקות בטירוף.
אמא שלי מכינה אותו כמעט כל שבוע, והוא כל כך טעים שמי שטועם – מבקש קופסה הביתה!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500 גרם שעועית לבנה (מושרית לילה קודם ומסוננת)
700 גרם בשר שריר (אפשר טרי ואפשר בשר מבושל מראש מהקפאה כמו שאמא מכינה)
1 בצל גדול (קצוץ)
2 כפות שמן
1.5 ליטר מים (לכסות קצת מעל גובה השעועית)
1 כף מלח
1-2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות

הוראות

1.

בסיר רחב מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב ורך, כי הוא הבסיס לכל הטעמים בתבשיל.

בוצע
2.

מכניסים את הבשר פנימה, מערבבים היטב עם הבצל ונותנים לו להיצרב מכל הכיוונים. אם משתמשים בסיר לחץ ניתן להשתמש בבשר מוכן ורך כבר עכשיו כמו אמא

בוצע
3.

מוסיפים את השעועית המסוננת, מערבבים טוב עם הבצל והבשר.

בוצע
4.

מוזגים מים עד קצת מעל השעועית – לא יותר מדי, כי רוצים תבשיל סמיך ולא מרק.

בוצע
5.

מוסיפים מלח בנדיבות, פפריקה מתוקה, כמון ופלפל שחור. הכי חשוב – שלוש כפות רסק עגבניות שייתנו צבע וטעם עמוק.

בוצע
6.

אם מבשלים בסיר לחץ- סוגרים, מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה. אם מבשלים ללא סיר לחץ, משאירים על אש קטנה 4 שעות, ומדי פעם בודקים שהמים לא התאדו יותר מדי.

בוצע
7.

כשהשעועית רכה והנוזלים סמיכים וכתומים, מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח לפחות 10 דקות לפני ההגשה.

בוצע
8.

אצלנו זה הולך בול עם אורז לבן שסופג את כל הרוטב, אבל סבתא שלי הייתה מגישה את זה דווקא עם מקרונים – טוויסט מפתיע שעובד מושלם!

בוצע
9.

הבשר יוצא נמס בפה, השעועית רכה בטירוף, והכל נספג בתוך רוטב עמוק ומתובל בדיוק במידה. ברגע שמבשלים ככה – כל הבית מתמלא בריח של בית אמיתי.

בוצע
10.

אז בפעם הבאה שאתם רוצים משהו חורפי, מנחם ומלא בטעם – לכו על זה! 🔥

בוצע
11.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *