קציצות עוף בתנור שהן ואו

זמן הכנה כולל: 35 דקות

קַל

כ-15 קציצות | מתאים ל-4 סועדים

קציצות עוף רכות וקריספיות שמתאימות גם לילדים,

גם לשומרי משקל, וגם לכל מי שלא מוכן להתפשר על טעם.

הן נאפות בתנור, יוצאות מוזהבות, רכות בפנים וקצת קריספיות מבחוץ 

בלי טיגון, בלי רעש, ובלי בלגן.

בקיצור, פתרון מושלם לארוחה קלה ומהירה.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
400-500 גרם עוף טחון
1 בטטה קטנה מגורדת
1 גזר קטן מגורד
מעט תירס (אם מדובר בילדים מתחת לגיל שנה – לוותר)
1 כפית תבלין גריל עוף ( אם אין אז רבע כפית פפריקה מתוקה, מעט כורכום, מעט כמון, קצת אבקת מרק עוף)
0.5 חצי כפית מלח
שמן זית או תרסיס שמן איכותי
1 ביצה
3-4 כפות פירורי לחם

הוראות

1.

נכניס את כל המרכיבים לקערה – העוף, הבטטה והגזר המגורדים, תירס אם שמים, התבלינים , ביצה ופירורי לחם

בוצע
2.

נערבב עם הידיים עד שהכל מתאחד למרקם נעים ולא דביק מדי. אם זה מרגיש רך, זה טוב – זה ייתן תוצאה עסיסית ורכה. אם ממש נוזלי, אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם.

בוצע
3.

נחמם תנור ל-200 מעלות טורבו ונכין תבנית עם נייר אפייה. ניצור מהתערובת קציצות קטנות ונדאג לשטח כל אחת מהן על גבי התבנית – לא עבה מדי. השטחה טובה תיתן להן שוליים קריספיים ושהכל יתבשל גם מבפנים וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים

בוצע
4.

נזלף מעל שמן זית או נרסס בתרסיס שמן בצורה נדיבה – מעל הקציצות וגם מסביב. אל תדלגו על זה, זו הנקודה שהופכת אותן למשהו באמת וואו.

בוצע
5.

נכניס לתנור ל-25 דקות עד שהן מזהיבות. אפשר לבדוק אחרי 20 דקות – אם הן קיבלו צבע יפה מלמטה ומעל, הן מוכנות. אם לא – לתת עוד 5 דקות בכיף.

בוצע
6.

נוציא, נניח להן לנוח 5-10 דקות על התבנית. זה חשוב – בזמן הזה הן מתייצבות, נשמרות עסיסיות ונעימות יותר לאכילה (במיוחד לילדים קטנים).

בוצע
7.

המרקם רך בפנים, השוליים קריספיים, והטעם? ממכר. מושלם גם לארוחת צהריים, גם לקטנים וגם לנשנוש מהיר עם טחינה בצד. קל להכנה, אפוי ולא מטוגן, נכנס לרשימת ה”מכינים כל שבוע”. בקיצור – זה לא רק טעים, זה פשוט פתרון לחיים.

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *