מתכון לסלט קיסר הכי טעים שיש! של בעלי דניאל

15 דקות

קַל

קערה גדולה

הסלט הזה כל-כך טעים.

ברמות 
אנחנו מכורים אליו ואוכלים אותו כמעט כל ערב!
והוא כל-כך קל להכנה, ממצרכים שיש בבית ועם התאמות גם למי שאין בלנדר מוט ,

גם למי שלא באלו אנשובי וגם למי שלא רוצה להכין איולי ביתי
אז יאללה שנתחיל?

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 חבילת חסה לבבות קיסר
1 חבילת חסה לאליק
4 כפות מיונז איכותי ( או הכנת איולי בעצמכם, כתבתי בהוראות הכנה איך)
2 שיני שום
2 פילטים של אנשובי (לא חובה)
0.5 חצי כפית מלח
0.25 רבע כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל דיז'ון חלק / גרגירים
0.5 חצי לימון
1 כפית שמן זית
1 כוס פרמזן מגורד (למתכון חלבי)

הוראות

1.

נתחיל בחסות! אני אוהבת להשתמש בכמה סוגים של חסות גם לטעם וגם למרקם, אתם יכולים לבחור באיזה זן שבאלכם אבל אל תוותרו על החסה קיסר! היא הכי מתאימה מן הסתם;)

נשטוף היטב את החסות ונייבש אותן לגמרי !!!! חשוב ממש ממש לייבש
בוצע
2.

במידה ונרצה להכין את המתכון החלבי בשלב הזה נוסיף חצי כוס פרמזן על החסות ונערבב

בוצע
3.

עכשיו- לרוטב! במעבד מזון/בלנדר מוט נשים את כל מרכיבי הרוטב ונאחד ביניהם, במידה ואין לכם את המכשיר ניתן לקצוץ את האנשובי ואת השום על סכין ולערבב את כל המצרכים בקערה עם מטרפה

בוצע
4.

רוצים להכין את האיולי בעצמכם? זה סדר הפעולות שלכם: שימו בכוס של הבלנדר מוט או בעזרת מטרפה 2 חלמונים ותתחילו לבחוש בהם עד שהם נהיים ממש כמו קצף והצבע שלהם מתבהר, תוך כדי טריפה תוסיפו שום כתוש, מיץ לימון / כף חומץ וכפית חרדל, תטרפו את הכל עד למרקם אחיד. תזלפו לאט לאט ובקצב איטי וקבוע כוס שמן ניטרלי או שמן זית ויש לכם איולי! כל מה שנשאר להוסיף לו בשביל להפוך אותו לרוטב קיסר זה אנשובי שנטחן לבפנים , מלח פלפל וחצי כוס פרמזן.

בוצע
5.

נשפוך את הרוטב מעל החסות ונערבב היטב, חשוב בעדינות כדי לא לשבור את החסה ולשמור על המבנה הפריך שלה

בוצע
6.

במידה ולא השתמשתם בפרמזן ניתן להוסיף שניצל קריספי מעל! במידה וכן רציתם מתכון חלבי ממליצה להוסיף קרוטונים , ביצים רכות ועוד מלא פרמזן!

בוצע

הערות

* אפשר להשתמש רק בסוג חסה אחד או לחילופין לערבב המון סוגי חסות לבחירתכם.
* אפשר להשתמש במיונז קנוי לבסיס של הרוטב.
* ניתן להחליף את הלימון בחומץ
* ניתן להוסיף ביצים קשות מעל
* ניתן להשתמש בחרדל דיז'ון גרגירים
* ניתן לוותר על האנשובי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *