לביבות תפו”א קריספיות לחנוכה!
לביבות חמות, קריספיות וטעימות שתמיד גונבות את ההצגה בחנוכה!
מתכון פשוט ומהיר עם טעם של בית.
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
3 תפוחי אדמה בינוניים | |
1 בצל גדול | |
2 ביצים | |
2 כפות קמח (או קמח תפוחי אדמה לגרסה ללא גלוטן) | |
0.5 כפית כורכום | |
מלח לפי הטעם | |
פלפל שחור לפי הטעם | |
שמן לטיגון |
הוראות
1.
נגרד את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה גסה לקערה גדולה.
בוצע
2.
נסחט היטב את הנוזלים בעזרת בד חיתול או מגבת מטבח – חשוב מאוד להוציא כמה שיותר נוזלים כדי לקבל לביבות קריספיות.
בוצע
3.
נוסיף לקערה את הביצים, הקמח, הכורכום, המלח והפלפל, ונערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
בוצע
4.
נחמם שמן במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה.
בוצע
5.
ניקח כף מהתערובת, נשטח בעדינות למחבת ונמשיך כך עד שהמחבת מתמלאת (בלי לצופף מדי).
בוצע
6.
נטגן 2-3 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות וקריספיות.
בוצע
7.
נוציא לנייר סופג או רשת כדי לספוג עודפי שמן, ונגיש חם.
בוצע
8.
בתיאבון וחנוכה שמח!
בוצע
הערות
טיפים להצלחה: סחיטת הנוזלים היא המפתח! אל תדלגו על השלב הזה – הוא מה שהופך את הלביבות לקריספיות.
אם אתם אוהבים טעם קצת מתקתק, אפשר להוסיף בטטה לתערובת.
ממליצה להגיש עם שמנת חמוצה - זה פשוט מושלם.
לא רוצים לטגן? אפשר לאפות את הלביבות בתנור על 200 מעלות כ-20 דקות, עם ריסוס קל של שמן מעל.
כתיבת תגובה