המתכון היחיד שתצטרכו לצלי בקר

⏱️ זמן עבודה: 20 דקות 🔥 זמן בישול: שעתיים וחצי ❄️ זמן קירור והתייצבות: 20 דקות ⏳ זמן כולל: כ-3 שעות

בינוני

6-8 סועדים

המנה שתיכנס לשולחן החג שלכם

ותעשה שקט – כי כולם עסוקים בלאכול.😍
אתם הולכים  להכין נתח בקר רך שמתבשל ביין אדום עם ירקות שורש וארטישוק ירושלמי,

ברוטב עשיר ועוצמתי שכולו טעם של בית.
זו המנה שתהפוך את פסח לחג באמת.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1.5-2 ק”ג נתח בקר לצלי (שריר / כתף מס’ 5 )
3 גזרים קלופים חתוכים גס
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי קצוצים גס
1 כף גדושה של רסק עגבניות (לפסח – לבדוק שאין קטניות אם זה חשוב)
2 כוסות יין אדום יבש ( שאתם אוהבים לשתות )
6-8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים (אפשר גם תפוחי אדמה אם לא אוהבים)
3-5 עלי דפנה
מלח&פלפל שחור גרוס
שמן זית
מומלץ להוסיף מעל לקישוט וטעם
פטרוזיליה קצוצה + צנוברים קלויים

הוראות

1.

מתחילים בלתת לבשר צריבה טובה – ממש כמו שהוא אוהב. מחממים סיר רחב וכבד עם שמן זית, וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע שחום ועמוק. זה השלב הכי חשוב לטעם – אל תמהרו. תנו לו את הזמן.

כשהוא זהוב יפה, מוציאים לצלחת.
בוצע
2.

באותו סיר, עם כל הטעמים שכבר נאספו בתחתית, נטגן את הבצל, הסלרי והגזר עד שהם מתרככים קצת ונהיים מבריקים. נוסיף רסק עגבניות, נערבב טוב טוב – ואז נמזוג פנימה את היין האדום.

ניתן לזה כמה דקות בעבוע – כדי שהאלכוהול יתאדה ונשאר רק עם הטעם הטוב.
בוצע
3.

נחזיר את הבשר פנימה, נוסיף את הארטישוקים (או תפוחי האדמה), את עלי הדפנה, מלח ופלפל – ונכסה במים רותחים עד לגובה הבשר. נביא לרתיחה, ואז ננמיך את האש ונבשל על להבה הכי נמוכה שעתיים וחצי לפחות, עם מכסה סגור.

בוצע
4.

כשהבשר רך ונימוח (אם דוקרים אותו עם סכין והוא מחליק פנימה – סימן שהוא מוכן), נוציא אותו החוצה בזהירות ונניח לו להתקרר קצת במקרר.

בוצע
5.

בזמן שהוא מתקרר, נצמצם את הנוזלים שנשארו בסיר עד שנהיה רוטב סמיך ועמוק בטעם – לא מהיר, אבל שווה לחכות.

בוצע
6.

נפרוס את הבשר בעדינות לפרוסות יפות, ונסדר אותו חזרה לתוך הרוטב שיספוג עוד טעם.

בוצע
7.

לפני ההגשה, נוסיף מעל צנוברים קלויים, נפזר פטרוזיליה – וזהו. זה כזה פשוט

בוצע
8.

המנה הזאת נראית מיליון דולר, אבל היא כולה סיר אחד. היא מרשימה בלי להתאמץ, ומשלבת בין טעמים של בית לטאצ’ של שף. היא תגרום לכל מי שיושב סביב השולחן להגיד “את הכנת את זה?!”

בוצע
9.

בתאבון! ספרו לי איך יצא

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *