פלפלים חריפים מוחמצים
10 דקות עבודה, 20 דקות טיגון, 3 שעות השרייה לפחות (מומלץ ל-24 שעות)
קַל
-20 פלפלים חריפים
הפלפלים החריפים האלה קלים להכנה ומחזיקים מעמד עד שבועיים במקרר.
הם משדרגים כל מנה עם טעם חמצמץ-חריף שמושלם ללחם טרי, גבינות, בשרים או סלטים.
הם גם יפים ומרשימים להגיש על השולחן.
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
פלפלים חריפים בגודל אחיד, שטופים ויבשים | |
שמן לטיגון בכמות שמכסה שכבה דקה בתחתית המחבת (בערך חצי כוס) | |
חצי כוס חומץ לבן או טבעי לפי הטעם | |
שן שום קלופה אחת | |
מלח לפי הטעם |
הוראות
1.
נשטוף את הפלפלים היטב ונייבש אותם לחלוטין בעזרת מגבת או נייר סופג. זה חשוב כדי למנוע התזות שמן בזמן הטיגון.
בוצע
2.
בעזרת סכין חדה, נחרוץ חתך קטן בכל פלפל – חתך כזה מונע מהפלפלים להתפוצץ במהלך הטיגון ושומר עליהם שלמים.
בוצע
3.
נחמם מחבת רחבה על אש גבוהה ונוסיף שמן לטיגון, כך שתיווצר שכבה דקה בתחתית המחבת.
בוצע
4.
כשהשמן חם מאוד, נניח את הפלפלים במחבת בשכבה אחת בלבד. נכסה את המחבת מיד, כדי למנוע התזות שמן ולתת לפלפלים “לזוז” קצת בשמן.
בוצע
5.
אחרי כ-5 דקות, נכבה את האש ונשאיר את המחבת מכוסה לעוד 2-3 דקות. החום שנותר במחבת ימשיך לטגן בעדינות את הפלפלים וייתן להם טעם עמוק יותר.
בוצע
6.
נפתח את המכסה בזהירות, נהפוך את הפלפלים בעזרת מלקחיים, נכסה שוב, ונפעיל את האש מחדש לעוד 5 דקות טיגון על הצד השני.
בוצע
7.
בסיום הטיגון, כשהפלפלים זהובים ויפים משני הצדדים, נעביר אותם מיד לקערה או קופסה אטומה
בוצע
8.
נוסיף חומץ, שן שום קלופה ומלח לפי הטעם. חשוב שהפלפלים יהיו מכוסים בחומץ – אם צריך, נוסיף עוד.
בוצע
9.
תהנו!

בוצע
הערות
חובה לייבש את הפלפלים היטב לפני הטיגון כדי למנוע התזות שמן. הטיגון בשני שלבים (עם כיבוי האש באמצע) שומר עליהם רכים מבפנים ופריכים מבחוץ
. ודאו שהפלפלים מכוסים לחלוטין בחומץ בקופסה כדי להאריך את חיי המדף שלהם.
כתיבת תגובה