עוגיות במילוי נוטלה
דמיינו ביס בעוגייה חמאתית, פריכה מבחוץ ורכה ומפנקת מבפנים, עם מילוי מתוק שמתפוצץ בפה!
העוגיות האלו לא רק נראות טוב – הן ממכרות ברמות, ואי אפשר להפסיק לאכול אותן.
מושלמות ליד הקפה או סתם כשמתחשק משהו מתוק ומנחם.
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
150 גרם חמאה רכה | |
1/4 כוס סוכר | |
כפית תמצית וניל | |
1 ביצה L | |
2 כוסות קמח | |
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה | |
קורט מלח | |
נוטלה (למילוי) |
הוראות
1.
בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים כפית של נוטלה (אני עשיתי 12 כפיות ל12 עוגיות) מקפיאים לחצי שעה לפחות. זה הסוד למילוי מושלם שלא נוזל החוצה בזמן האפייה ושקל לגלגל אותו מבלי ללכלך את הכל.
בוצע
2.
בקערת מיקסר שמים חמאה רכה וטורפים עד שהיא קרמית. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
בוצע
3.
מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
בוצע
4.
מנפים פנימה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מערבבים בעדינות עד שנוצר בצק רך ולא דביק. אם הבצק מרגיש דביק מדי – אפשר לקרר אותו 10 דקות במקרר לפני העיצוב.
בוצע
5.
יוצרים מהבצק כ-12 כדורים, משטחים כל כדור מעט ומניחים באמצע כפית נוטלה קפואה. סוגרים את הבצק מסביב ומגלגלים לכדור כך שהמילוי מוסתר בפנים.
בוצע
6.
מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לעוד 15 דקות – זה עוזר להן לשמור על הצורה בזמן האפייה. (לא חובה)
בוצע
7.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 9-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות אך עדיין רכות במרכז.
בוצע
8.
נותנים להן להתקרר כמה דקות לפני שטועמים (אם מצליחים להתאפק!).
בוצע
9.
ביס ראשון, והנוטלה החמה מתפוצצת בפנים – שילוב מושלם של קראנצ’יות ורכות! עוגיות שיקפיצו כל קפה או פינוק מתוק, ויגרמו לכולם להתאהב.
בוצע
10.
אם הכנתם – תייגו אותי, אשמח לראות איך יצא לכם!


בוצע
כתיבת תגובה