חמאת החלומות – ביתית!

15-20 דקות

קַל

200 גרם חמאה

אין כמו חמאה ביתית – רכה, קרמית ומלאה בטעם נקי וטהור.
כל מה שצריך זה שמנת מתוקה, קצת סבלנות, וקצת קסם במטבח.
מרגע שתכינו אותה פעם אחת, לא תחזרו יותר לקנות בסופר!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 כוסות (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% שומן
קורט מלח (אופציונלי, אם רוצים חמאה מלוחה)
קערה עם מי קרח (לשטיפת החמאה)

הוראות

1.

שופכים את השמנת לקערת מיקסר עם וו בלון או משתמשים במטרפה ידנית (למתמידים). מתחילים להקציף במהירות בינונית-גבוהה. בהתחלה נקבל קצפת יציבה – אבל אנחנו ממשיכים, כי אנחנו לא מכינים עוגה

בוצע
2.

אחרי כמה דקות, הקצפת תתפרק ויהיה אפשר לראות גושים צהבהבים נפרדים מנוזל לבן – זה אומר שהקסם קורה! הגושים האלה הם החמאה שלנו, והנוזל הוא חלב חמאה (בטעם חמצמץ עדין, אפשר לשמור לשימוש באפייה!).

בוצע
3.

מסננים את החמאה ומעבירים אותה לקערה עם מי קרח.

בוצע
4.

בעזרת הידיים, לשים ולוחצים בעדינות כדי להוציא שאריות של חלב חמאה – זה מה ששומר עליה טרייה לאורך זמן. מחליפים את המים פעמיים-שלוש עד שהם כמעט שקופים.

בוצע
5.

סוחטים בעדינות את החמאה משאריות נוזלים, מעבירים לכלי יפה, ואם רוצים – מוסיפים קורט מלח לערבוב עדין. זהו, יש לנו חמאה מושלמת תוצרת בית!

בוצע
6.

המרקם קרמי, הטעם אגדי, וההרגשה? סיפוק מטורף שהכנתם חמאה אמיתית במו ידיכם! מושלמת לטוסטים, כריכים, בישולים ואפילו סתם לנשנוש עם כפית (לא נשפוט ).

בוצע
7.

בתיאבון! אם הכנתם – תייגו, אשמח לראות איך יצא!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *