חילבה מושלם של ליהיא גרינר

שעה להשרייה + 10 דקות עבודה

סופר קל

4-6 סועדים

אם יש משהו שתמיד הופך שולחן משפחתי ליותר שמח,
זה החילבה.

המתכון הזה מגיע מהמשפחה של ליהיא גרינר, ומי שבאמת אחראי עליו זה אבא של בעלה- תימני אמיתי שיודע להכין חילבה בדיוק כמו שצריך.
כן, אפילו ליהיא הופתעה לגלות כמה זה פשוט להכנה – והתוצאה? טעם שאין דברים כאלה!

למי שלא מכיר, חילבה הוא ממרח מסורתי מהמטבח התימני, אשר עשוי מאבקת חילבה שמוקצפת עם מים ותיבול.
המרקם הסופי קליל ואוורירי,
בעל טעמים חזקים שמתאימים לכל ארוחה – במיוחד לצד מנות עשירות כמו קובה סלק מושלם.

ואם כבר קובה סלק – אני וליהיא כבר שיתפנו את המתכון המלא לקובה המדהימה שלנו!
החילבה משתלבת איתה בצורה מושלמת,
אז אל תשכחו לבדוק את המתכון לקובה סלק שלנו בבלוג
.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 כפות תבלין חילבה טחון (למעדיפים טעם חזק יותר - אפשר לשים 4 כפות)
מים (להשרייה ולהקצפה)
1 כפית סחוג מכל סוג (לאוהבי חריף, אפשר גם יותר)
מלח, לפי הטעם

הוראות

1.

נשים את החילבה בקערה רחבה ונמלא בהרבה מים, עד שהחילבה מכוסה לגמרי.

בוצע
2.

נניח לחילבה לנוח במשך שעה, כדי שהיא תתרכך ותספוג את המים.

בוצע
3.

נסנן את המים בזהירות, ונשאיר את החילבה בקערה – בשלב הזה המרקם שלה יהיה רירי וזה בדיוק מה שצריך!

בוצע
4.

נתחיל להקציף את החילבה בעזרת מיקסר ידני או בלנדר מוט בלבד (מטרפה לא מתאימה).

בוצע
5.

נוסיף מים בהדרגה, מעט בכל פעם ונמשיך להקציף עד שהתערובת הופכת למרקם אוורירי ומוקצף.

בוצע
6.

נוסיף כפית סחוג ומלח לפי הטעם, ונערבב בעדינות

בוצע
7.

נגיש את החילבה לצד לחוח, חלה טרייה, או כתוספת מפתיעה לאורז ולמנות עיקריות. ואם בא לכם ארוחה שלמה? נסו להגיש אותה עם קובה סלק חמוץ/מתוק – שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו.

בוצע
8.

נסו את החילבה שלנו ואל תשכחו לשלב עם המתכון לקובה סלק המושלם שלנו.

בוצע
9.

תייגו אותנו – אני וליהיא מחכות לראות איך יצא לכם!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *