לחם הודי במחבת- הכי טעים שיש!
אז את הלחם הזה הכנתי לבעלי,
הוא מת על אוכל הודי ובכל המסעדות שהיינו אני לא התחברתי,
אבל אחרי שהכנתי בבית, והכנתי אוכל הודי אבל יותר ישראלי ויותר בטעמים שלי
לגמרי התחברתי לזה! וחוץ מזה, מי לא אוהב לחם רך במחבת ?
מה שלגמרי מגניב בו שההתפחה שלו לוקחת רק חצי שעה והוא לא צריך זמן בתנור, 5 דקות מכל צד על המחבת ויש לכם לחם מדהים! ואפילו לא חייב למלא אותו
5
from
2
Reviews
רכיבים
התאם מנות
2.5 כוסות קמח לבן | |
1 כפית מלח | |
3 כפות שמן קנולה | |
185 מ"ל מים |
למילוי - ( לא חובה )
2 תפוחי אדמה | |
1.5 כפיות כורכום | |
0.5 כפית פפריקה | |
0.25 כפית כמון | |
0.5 כפית קינמון | |
1 כפית מלח | |
0.25 כפית פלפל שחור | |
1 בצל ירוק |
הוראות
1.
בקערת מיקסר (או ללוש ביד) נשים את הקמח, שמן , מלח וחצי מכמות המים ונתחיל לערבב
בוצע
2.
תוך כדי ערבוב נוסיף את שאר המים ונלוש את הכל למשך 5 דקות
לאחר שלשנו ניתן לבצק לנוח כחצי שעה כשהוא מכוסה
בוצע
3.
במהלך חצי השעה ניתן להכין את המילוי, שלב זה לא חובה והלחם לא חייב להיות ממולא, אך בהחלט מוסיף!
אפשר למלא במה שתבחרו , בשר, עוף, ירקות
בוצע
4.
בסיר קטן נרתיח קוביות תפוח אדמה
נכסה את הסיר במכסה ונמתין עד שהכל מתרכך
בוצע
5.
נעביר לצלחת ונמעך את תפוחי האדמה, אין צורך שיהפכו לממש פירה ורצוי שיישארוגושים
בוצע
6.
נוסיף את כל התבלינים והבצל הירוק ונערבב
בוצע
7.
לאחר שהבצק נח נחלק אותו ל4 חלקים שווים ונפתח כל אחד מהם לעיגול
נשים באמצע 2 כפות מהמלית ונסגור מהצדדים פנימה
חשוב מאוד לקמח את משטח העבודה
בוצע
8.
לאחר שסגרנו נהפוך לצד השני את הבצק ונרדד אותו מעט
בוצע
9.
נעביר למחבת חמה ללא שמן
כל צד 5 דקות
בוצע
10.
לאכול בתאבון!
בוצע
וואו, הכנתי ומילאתי בגבינה לבנה כולם ממש אהבו ויצא טעים! ממליצה לנסות