עוף בתנור ברוטב אסיאתי – הכי טעים שיש!
אז את העוף הזה יהיה לכם קשה להפסיק לאכול!
הוא כל-כך טעים, שכל ילד, נער, מבוגר, או אדם- לא ירצה להפסיק לאכול
ומה שכיף בו זה שהוא קל להכנה!
אחרי שהלכתי לפליינג טייגר קופנהגן בסינמה סיטי בראשון קיבלתי השראה להכין אותו לארוחת חג מכל הדברים הקטנים והגדולים היפים שבחנות
כיף להגיש אותו על מפה יפה כמו שבחרתי ובקערה המהממת מהחנות
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
10-12 שוקיים עוף נקיים ( קילו וחצי ) | |
4 כפות שמן מכל סוג | |
1 בצל בינוני | |
2 תפו״א בינוני חתוך גס ( עם הקליפה ) | |
4-5 פטריות פורטובלו / שמפיניון | |
מלח גס |
לרוטב:
1 כוס סויה בהירה | |
0.25 כוס טריאקי | |
0.5 כוס צ'ילי מתוק | |
3 שיני שום כתוש | |
מיץ לימון מלימון שלם | |
0.5 כפית צ'ילי חריף |
הוראות
1.
בסיר רחב ( מומלץ כזה שניתן להכניס לתנור ) נשים שמן ונצלה את העופות
בוצע
2.
חשוב שהעופות יהיו נקיים ויבשים לגמרי כדי שיהיה להם צבע יפה וזהוב
בוצע
3.
ניתן להם 5 דקות מכל צד עד שנוצר צבע יפה, זה שלב חשוב שאין לוותר עליו! הוא מוסיף מלא טעם אז יש לצלות אותו טוב טוב מכל הצדדים
בוצע
4.
נוציא לצלחת את העופות ובאותו הסיר יחד עם כל הטעם של העוף נטגן את הבצל, תפו״א והפטריות
בוצע
5.
נערבב היטב ושכל הירקות קיבלו צבע נוסיף מעל את העוף ונסדר יפה
בוצע
6.
בקערה גדולה נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונשפוך מעל העוף, נעביר לתנור שחומם ל180 מעלות למשך שעה
בוצע
7.
* מומלץ להפוך את העוף לאחר חצי שעה בתוך הרוטב
בוצע
8.
זהו! זה מושלם וטעים ברמות אני אוהבת להגיש עם שומשום וסלט קטן ששובר את הצבע
בוצע
9.
בתאבון!
בוצע
הערות
מומלץ להגיש עם אורז
במידה ונשרף לכם מעט העוף יש לשטוף את הסיר כדי שלא יהיה טעם של שרוף לכל התבשיל
פרסום בשיתוף ממומן פליינג טייגר קונפהג
כתיבת תגובה