שמרים קרמל ובננות
אוהבים קרמל? אוהבים עוגות שמרים? את המתכון הזה בטוח שתאהבו!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 קילו קמח | |
1 כף שמרים | |
1 וחצי כוסות מים חמימים | |
0.5 חצי כוס סוכר לבן | |
1 ביצה L | |
0.5 חצי כוס שמן | |
0.5 חצי כפית מלח |
לרוטב הטופי + תוספות
2 כוסות סוכר | |
50 גרם חמאה | |
100 מל שמנת 38% | |
ביצה טרופה למריחה וכתוספות 1-2 בננות |
הוראות
1.
נכין את בצק השמרים וניתן לו לתפוח שעה
בוצע
2.
בזמן הזה נכין את רוטב הטופי -
בסיר בינוני נשים את הסוכר על אש גבוהה, ניתן לערבב מעט מבחוץ לבפנים ( גם אם נוצרים גושים זה בסדר לא להבהל!)
לאחר שחלק מהסוכר הפך להיות בצבע חום ענברי ננמיך מעט את האש ונעבוד לאט בתנועות נענוע
ניתן לכל הגושים להנמס עד שיש לנו קרמל מושלם!
שימו לב שהוא לא נשרף ושהוא בצבע מדויק, לא בהיר מדי
נוריד מהאש ונניח על מגבת יבשה
נוסיף מיד את החמאה הקערה ונערבב מהר ובזהירות
נחמם מעט את השמנת ונוסיף, נערבב
וזהו! יש לנו רוטב טופי
בוצע
3.
נשמן היטב תבנית קאפקייקס (אפשר גם תבנית 24 ס״מ במקום )
בוצע
4.
נוסיף 2-3 כפות מהרוטב טופי ומעל נוסיף את הבננות שחתכנו
בוצע
5.
לאחר שהבצק תפח נחלק אותו לחתיכות קטנות , ונסדר מעל הקרמל והבננות
בוצע
6.
נמרח ביצה מעל ונתפיח חצי שעה
בוצע
7.
לאחר חצי שעה נמרח ביצה פעם נוספת
בוצע
8.
ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות
בוצע
9.
וזה מוכן! ומושלם
בוצע
הערות
למתכון פרווה ניתן לוותר על החמאה והשמנת בקרמל ולהכין קרמל רגיל
כתיבת תגובה