עוגת גבינה אפויה של אמא יפה
העוגה הזאת הולכת לכבוש את
שולחן הקינוחים שלכם בחג השבועות!
מתכון של דורות! כל-כך טעים וקל
זאת העוגה האהובה על אבא משה ואני כבר מכורה מהילדות, עכשיו תורכם
5
from
7
Reviews
רכיבים
התאם מנות
100 גרם מחמאה/חמאה רכה | |
24 גרם סוכר (2 כפות) | |
280 גרם קמח (1.5 כוסות) | |
15 גרם אבקת אפייה (1.5 כפיות) | |
1 חלמון(לשמור את החלבון) | |
20 גרם סוכר וניל (שקית) |
למילוי
200 גרם סוכר (כוס, אפשר גם לשים שלושת רבע במקום) | |
20 גרם סוכר וניל (2שקיות) | |
750 גרם גבינה לבנה 5% | |
200 גרם שמנת חמוצה 15 אחוז | |
160 מ״ל חלב (שלושתרבע כוס) | |
20 גרם קורנפלור (2 כפות) | |
4 חלבונים | |
12 24 גרם סוכר ( 2 כפות ) |
הוראות
1.
בקערת מיקסר נשים את כל המרכיבים של התחתית ונערבל עם וו גיטרה עד שנוצר לנו בצק אחיד, נשמור את החלבון ביצה בצד. אנחנו נצטרך אותו
בוצע
2.
בעזרת החמאה נשמן תבנית קפיצית 26 ס״מ ונשטח מעל את כל הבצק עד שיש לנו תחתית אחידה
בוצע
3.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות חום עליון תחתון למשך 15 דקות
בוצע
4.
לאחר שהכל נאפה וקיבל צבע יפה נוציא מהתנור וניתן לתחתית להתקרר לגמרי נשנה את מעלות התנור ל150 ונתחיל לעבוד על הבלילה!
בוצע
5.
בקערת מיקסר נשים 3 חלמונים (נשמור את החלבונים בצד יחד עם הראשון- סך הכל 4 חלבונים!) סוכר וסוכר וניל ונקציף עם וו הקצפה עד שיש לנו קציפה אוורירית ובהירה
בוצע
6.
נערבב בכוס נפרדת חלב עם קורנפלור ונוסיף , נוסיף גם את הגבינה לבנה נאחד את הכל ונוסיף גם שמנת חמוצה, נאחד שוב ונעביר לצלחת גדולה
בוצע
7.
בקערת המיקסר נקציף את ארבעת החלבונים שנשארו לנו ותוך כדי הקצפה נוסיף 2 כפות סוכר
בוצע
8.
נקפל את הקציפה שנוצרה לנו מהחלבונים בתוך הבלילת גבינות בתנועות קיפול עדינות, זה בסדר אם נשארו מעט גושי גבינה
בוצע
9.
נוסיף את הבלילת גבינות שלנו האוורירית כל-כך מעל התחתית ונחזיר לתנור על 150 מעלות חום עליון תחתון
מומלץ לשים מתחת לרשת התנור תבנית תנור נוספת מלאה במים למניעת סדקים בעוגה
בוצע
10.
נאפה למשך שעה וחצי ו/או עד שקיבל צבע יפה ומוכן מבפנים
בוצע
11.
ניתן לעוגה להתקרר לגמרי (כן זה קשה) ונאכל בתאבון!
בוצע
7 Comments
-
-
טל
אולי הוצאת אותה מיד? צריך לכבות את התנור ולהשאיר שעה. כמובן להשגיח.
-
-
ליאורה
היי…כתבת במתכון פעמיים סוכר וניל ..פעם אחת שקית ..ופעם אחת 2 שקיות ..אפשר הסבר כמה סוכר ווניל ?? תודה לתשובתך
-
שרה דרומי
גם אני שואלת לגביי פשר הסוכר וניל
אפיתי העוגה טעימה מאד ומוצלחת למעט העובדה שנפלה לי . אולי ניתן להבין מה יכול להיות הגורם לכך שלא יצאה גבוהה?