אצ׳צ׳ילי – סלט חצילים מהמטבח הגיאורגי

10 דקות עבודה+40 דקות טיגון

בינוני

מספיק ל-10 אנשים

הסלט האהוב עליי מהמטבח הגיאורגי,
טעם שכנראה עוד לא טעמתם בישראל ואתם הולכים להתמכר!
מתכון של חמי הגיאורגי שעבר דורות 😉

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
6 חצילים ארוכים
0.5 ק"ג אגוזי מלך
7 שיני שום ישראלי
חריף-כמה שאוהבים!
0.25 כפית פלפל שאטה
כפית מלח
2-3 רימונים (גרגירים)
0.5 כוס חומץ
חופן קוסברה

הוראות

1.

נטחן אגוזי מלך עד מרקם ממש גרגירי קטן שלא יהיה עיסה או שמן אבל גם שלא יהיו אגוזים שלמים.

בוצע
2.

נחתוך את החצילים לקוביות עבות כפי שמוצג בסרטון ונטגן בשמן עמוק למשך כ- 40 דקות על אש בינונית. מטגנים כשהאש לא חמה מדי והשמן מתחמם יחד עם החצילים

בוצע
3.

נסנן היטב את השמן מהחצילים.

בוצע
4.

נעביר את החציל לקערה שבה נערבב את הכל.

בוצע
5.

נוסיף את האגוזים , מלח לפי טעם , את הרימונים, מלא מלא כוסברה טחונה , חומץ , פלפל שאטה ונערבב את הכל היטב

בוצע
6.

נטעם ונתקן תיבול לפי מה שאוהבים

בוצע
7.

בתאבון!

בוצע

הערות

הסלט חייב לשבת במקרר כמה שעות כדי להתגבש ולקבל את הטעמים שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *