סופגניות סנט הונורה מדהימות עם דורין כהן
את המתכון הזה אתם חייבים להכין!
מה יותר טעים מקרם פטיסייר וקרמל?
כל זה בסופגנייה אחת!
ממש לפני חנוכה קבלו מתכון שהוא חובה
5
from
1
Review
רכיבים
התאם מנות
500 גרם קמח | |
10 גרם שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים | |
80 גרם סוכר | |
2 ביצים | |
210 מ”ל חלב | |
50 גרם חמאה רכה | |
1 כף וודקה/ ערק/ רום (מתאדה בטיגון וגורם לבצק לספוח פחות שמן בזמן הטיגון) | |
1 כפית מלח |
לקרם פטיסייר
250 מ״ל חלב | |
6 חלמונים m/l | |
120 גרם סוכר | |
40 גרם קורנפלור | |
1 כף מחית וניל | |
50 גרם חמאה |
הוראות
1.
סופגניות: במיקסר נשים יחד קמח, שמרים, סוכר, אבקת פלא, ביצים, חלב, חמאה רכה וכף וודקה ונתחיל בלישה במיקסר על מהירות בינונית.
הסיבה שבגללה שמים כף של אלכוהול הוא כדי שהסופגניה שלנו תספוג פחות שמן במהלך הטיגון. כמובן שזה מתאדה ואין לזה טעם.
בוצע
2.
אנחנו לשים במיקסר במשך 5 דקות ואז מוסיפים את המלח. ממשיכים בלישה עוד 5-6 דקות ומעלים מעט את המהירות. סהכ 11-12 דקות לישה.
בוצע
3.
זה הכל. סיימנו עם הבצק, כמעט.
הבצק שלנו יכול לצאת מעט דביק, לא להיבהל,
בעזרת לקקן או קלף נוציא את כל הבצק.
נשמן את המשטח שלנו ומעט את הידיים כדי שיהיה לנו נוח להפוך אותו לכדור.
את כדור הבצק נעביר לקערה משומנת ונכסה בניילון נצמד.
ניתן לבצק שלנו לתפוח.
שימו לב שכעת בחודשים הקרים זמן התפיחה הוא ממש כפול ויכול גם להגיע ל-4-5 שעות זה מאוד תלוי בטמפרטורה. לכן אני מאוד ממליצה להכין את הבצק בערב ולתת לו לתפוח במקרר. אם אתם מארחים בערב אתם יכולים להכין אותו גם מהבוקר ולעבוד איתו אחר הצהריים.
לאחר ההתפחה נחלק את הבצק לחתיכות של 60 גרם.
את כדורי הבצק נסגור טוב טוב מלמטה (ראו בסרטון),
נניח על השולחן ועם היד נכדרר אותן היטב כדי שלא יפתחו באפיה
(אם נפתחו לכם תדעו שהסגירה לא הייתה מספיק טובה).
נחתוך נייר אפיה לריבועים, נשמן מעט בתרסיס ונניח עליו כל כדור.
אנחנו עושים את זה כדי שנוכל להעביר את הכדורים לטיגון מבלי לפגוע בצורת הסופגנייה.
נכסה את הסופגניות שלנו וניתן להן התפחה נוספת של בערך 30-45 דקות (תלוי במזג אוויר).
חשוב מאוד לתת לסופגניות התפחה שניה אחרת הם ישקעו בזמן הטיגון.
לאחר ההתפחה השניה נחמם שמן בסיר.
מאוד חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה בטיגון.
טמפרטורת השמן צריכה להיות 170-160מעלות.
עלינו לשחק עם האש כל פעם להנמיך ולעלות כדי שהשמן תמיד יהיה בטמפ’ הרצויה.
אחרת הסופגנייה שלנו תישרף מבחוץ ובפנים תהיה בצקית.
בוצע
4.
נטגן את הסופגניות שלנו 2-3 דקות מכל צד עד שמשחימות ונוציא לכלי רשת. לאחר שהן מתקררות אפשר למלא אותן ולקשט.
בוצע
5.
קרם פטיסייר-
בקערה נערבב חלמונים, קורנפלור וסוכר לתערובת אחידה.
במקביל בסיר נרתיח חלב ווניל.
כאשר החלב מגיע לסף רתיחה נשפוך אותו בהדרגה לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב במטרפה על מנת ליצור השוואת טמפרטורות.
נחזיר את כל התערובת לסיר. בשלב זה אסור להפסיק לערבב אחרת תהיה לנו חביתה. מהר מאוד תשימו לב שהתערובת מסמיכה וברגע שזה קורה נכבה את הגז מיד. לאחר כיבוי האש נוסיף את החמאה שלנו ונערבב היטב עד להטמעת החמאה בתערובת.
ונמשיך לערבב עוד חצי דקה.
נעביר את כל המסה דרך מסננת כדי להיפטר מגושים. נעביר את הקרם לקופסא ונאטום אותה בניילון נצמד. את הניילון נצמיד לקרם על מנת למנוע היווצרות של קרום.
בוצע
6.
לציפוי קרמל- נמיס כוס אחת של סוכר על מחבת בלי כלום.
בוצע
7.
נמלא ונקשט ובתאבון!
בוצע
הערות
לפרווה- חלב= מים חמאה= שמן
היי האם לא צריך להקציף את הקרם אחרי שהוא מצטנן?ֹ