הריזוטו הכי טעים בעולם
אוקיי,
אז חזרנו מאיטליה עם שלל, ריזוטו כמהין ומחית כמהין מטורפת, והייתי חייבת להכין ריזוטו
אני חייבת לעצור ולהגיד שגם בלי המצרכים האלה המתכון היה יוצא נדיר כי כל הקרמיות והכיף יכולים לקרות גם בלי כל היוקרה הזאת,
אבל מי שנוסע לאיטליה, לא הבגדים זה הדבר,אלא המצרכים לאוכל …
בתאבון!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
250 גרם אורז ריזוטו | |
2 כפות שמן זית | |
100 גרם חמאה | |
5-6 שיני שום | |
1 כוס יין לבן | |
1 כפית מחית כמהין לא חובה | |
1 חבילת פטריות עץ היער | |
5 פטריות פורטבלו גדולות | |
מלא פרמז'ן | |
מלח ופלפל |
ציר לריזוטו (פשוט ברמות)
1 ליטר מים רותחים | |
8 כפות אבקת מרק פטריות |
הוראות
1.
במחבת גדולה לטגן שמן זית,חמאה ושום כתוש
בוצע
2.
להוסיף מחית כמהין (לא חובה )
בוצע
3.
להוסיף את האורז ריזוטו שבחרנו, אני בחרתי מריזוטו שהבאתי מאיטליה שגם מכיל כמהין
לטגן את האורז עד שמקבל צבע לבן ואטום
בוצע
4.
להוסיף יין לבן ולערבב היטב
בוצע
5.
להוסיף מהציר הרותח כל פעם קצת עד שמתאדה לחלוטין
את הציר הכנתי בקלות ובלי יותר מדי כאב ראש, סיר עם מים רותחים ואבקת מרק פטריות.. יכולים להשתמש בכל ציר לבחירתם
בוצע
6.
האידוי מתבצע על להבה בינונית-נמוכה ותוך כדי ערבוב מתמיד (לא לעזוב את הריזוטו!!)א
אני הוספתי 2 מצקות של ציר בכל פעם שהתאדה וערבבתי
בוצע
7.
בכל פעם שנוצר שביל עמילני באמצע כשאתם מעבירים כף עץ זה הזמן להוסיף את הציר
בוצע
8.
איך יודעים שהריזוטו מוכן?
דבר ראשון - תמיד לטעום!
דבר שני-
כאשר קצב ספיגת הנוזלים מאט זה אומר שהריזוטו מוכן,
החלק החיצוני של הריזוטו צריך להיות רך והפנימי נקודה לבנה ואטומה.
בוצע
9.
אחרי שהריזוטו מוכן מוסיפים לו חמאה , פרמז'ן תוך כדי טריפה מתמדת!!!
בוצע
10.
להוסיף תבלינים, מלח פלפל ואגוז מוסקט
בוצע
11.
להקפיץ בחמאה פטריות, אני בחרתי פורטובלו ועץ היער ולהוסיף לריזוטו
בוצע
12.
לכסות את הציר לכמה דקות (ללא אש) ולהגיש!
כמובן שהוספתי עוד פרמז'ן
בוצע
כתיבת תגובה