סחוג ירוק ב2 דקות עבודה!

זמן הכנה 5 דקות

סופר קל

ת צנצנת בינונית שמתאימה לכ־6–8 סועדים

זה מתכון כזה שאתם מכינים פעם אחת ושואלים את עצמכם איך בכלל קניתם סחוג מוכן עד עכשיו.

חריף, מרענן, חמוץ בדיוק במידה ועם ריח של כוסברה שמרים את כל הבית

( אני אישית לא אוהבת כוסברה אבל דניאל ממש כן! מי שלא אוהב שישים פטרוזיליה)

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
6-7 פלפלים ירוקים חריפים
חופן ממש גדול של עלי כוסברה כולל גבעולים עדינים
מיץ מחצי לימון
0.5 חצי כפית מלח
0.25 רבע כפית כמון
0.25 רבע כפית כוסברה טחונה
4-5 כפות מים

הוראות

1.

נתחיל מלשטוף את הפלפלים והכוסברה. לפלפלים נשאיר את הגרעינים אם אנחנו בעניין של חריף ממש, ואם פחות נוציא חלק.

בוצע
2.

נכניס לקערת מעבד המזון את הפלפלים והכוסברה, נוסיף מיץ לימון ומים שיעזרו לטחון הכול. אנחנו רוצים מרקם חלק אם צריך עוד טיפה מים, נוסיף.

בוצע
3.

נוסיף את המלח, הכמון והכוסברה היבשה, נטחון שוב, ונטעם. ברגע שהצבע ירוק־זוהר והמרקם חי, טרי ומושך אנחנו שם. הלימון מאזן את החריפות, הכמון נותן עומק, והכוסברה עושה קסם.

בוצע
4.

נעביר את הסחוג למסננת דקה מעל קערה וניתן לו כמה דקות לנזול. הנוזל למטה? זה זהב. חריף כזה, מרענן, מושלם להוסיף למרקים, תבשילים או רטבים. אל תזרקו!

בוצע
5.

כשמסיימים, יש לנו סחוג ירוק נדיר. חריף אבל לא מדי, הכול נהיה יותר טעים לידו.

בוצע

הערות

כשהסחוג מוכן, נעביר אותו לצנצנת נקייה. ניישר את החלק העליון עם כף ונכסה בשכבה דקה של שמן זית זה שומר על הצבע הירוק ועל הטעם המטורף.
במקרר הוא מחזיק מעולה כשבוע, ואם שומרים עליו טוב ולא מכניסים כפיות רטובות לפעמים אפילו יותר ♥️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנו משתמשים בעוגיות באתר כמפורט במדיניות הפרטיות