מרק בטטה צלויה
מרק ירקות צלויים הוא פשוט הכי טעים שיש
כי כשצולים ירקות בתנור עם שמן זית
הם פשוט מגיעים למקסימום טעם וזה כלכך כלכך טעים!!!
אז אני בחרתי להשתמש בבטטה, בצל ושום קונפי
אבל אפשר להשתמש בירקות אחרים שאוהבים כמו פלפלים, עגבניות, תפו״א ועוד מלא!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
| 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות יחסית | |
| 1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות | |
| 1 ראש שום + שמן זית ומלח (לא חובה להשתמש בכל השום) | |
| 2 כוסות מים רותחים | |
| 1 כוס שמנת להקצפה 38% / קרם קוקוס | |
| מלח&פלפל |
לקישוט
| קוביות בטטה ששמרנו בצד ושמנת חמוצה |
הוראות
1.
בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה נניח קוביות בטטה, קוביות בצל סגול ונתבל בשמן זית ומלח, נערבב טוב
בוצע
2.
על נייר אלומיניום + נייר אפייה נניח ראש שום כאשר חתכנו לו את הלמעלה כדי שיתבשל, נמזוג מעל שמן זית ומלח נסגור היטב ונוסיף לתבנית
בוצע
3.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו למשך 25-30 דקות עד שהכל מתרכך ונצלה יפה
בוצע
4.
נשמור קצת בטטות בצד ונעביר הכל לסיר בינוני ונוסיף 2 כוסות מים, נתבל במלח (אם חסר) ומעט פלפל שחור, נביא לרתיחה ונערבב
בוצע
5.
נוסיף שמנת / קרם קוקוס נערבב ונטחן למרקם חלק
בוצע
6.
וזהו ! כלכך קל ומוכן! נגיש עם קוביות בטטה צלויה מעל ואני ממש ממליצה על שמנת חמוצה! בתאבון ♥️♥️
בוצע

כתיבת תגובה