פתיתים עם נקניקיות
פתיתים עם נקניקיות זה הכי בית, הכי מנחם, הכי כיף
והכי קל להכנה!!!
לוקח רק 10 דקות להכין ונגמר בדקה!
5
from
5
Reviews
רכיבים
התאם מנות
3 כפות שמן קנולה | |
בצל קטן – קצוץ דק | |
4 שיני שום כתושות | |
10-15 נקניקיות חתוכות לפרוסות | |
2 כפות רסק עגבניות | |
2 כוסות מים רותחים | |
1 כוס פתיתים |
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה | |
1/4 כפית כמון | |
כפית מלח |
הוראות
1.
מחממים מחבת רחבה עם השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים על אש בינונית עד שהוא מזהיב. זה הבסיס לכל הטעמים, אז לא לדלג על השלב הזה!
בוצע
2.
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כמה שניות. נזהרים לא לשרוף אותו – שום שרוף נהיה מריר, ואנחנו רוצים טעמים מאוזנים וטעימים.
בוצע
3.
זורקים פנימה את פרוסות הנקניקיות ומטגנים עד שהן מקבלות צריבה קלה ומשחימות קצת מהצדדים. זה מה שנותן להן קראנצ’יות עדינה וטעם עמוק יותר.
בוצע
4.
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים טוב, נותנים להם כמה דקות להיטגן קצת עם שאר המרכיבים. השלב הזה מוסיף להם טעם אגוזי קל וזה הסוד לפתיתים מושלמים עם טעם עשיר.
בוצע
5.
מערבבים פנימה את רסק העגבניות והתבלינים – פפריקה, כמון ומלח. נותנים ערבוב טוב כדי שהכול יתעטף בטעמים.
בוצע
6.
מוזגים בזהירות את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מבשלים עם מכסה פתוח מערבבים מידי פעם, ונותנים לכל הקסם הזה להתבשל 10-12 דקות. הפתיתים יספגו את כל הטעמים והמרקם יהיה רך ומפנק.
בוצע
7.
מכבים את האש, משאירים מכוסה 5 דקות כדי שהפתיתים יתייצבו ויספגו את כל הטעמים עד הסוף.
בוצע
8.
ולסיום: פותחים את המכסה, נותנים ערבוב אחרון ומגישים חם! המנה הזו לוקחת את הפתיתים הילדותיים שאנחנו מכירים והופכת אותם לארוחה כיפית, זריזה ומלאת טעם. מושלם לארוחת ערב או סתם כשמתחשק משהו קליל אבל מספק!
בוצע
9.
בתיאבון! אם הכנתם – ספרו איך יצא!

בוצע
5 Comments
-
-
אבי 1
לא כוס פתיתים. מאיפה הבאת את זה. יש 2 כוסות מים ! 3 ורבע כוסות מים זה לחבילת פתיתים שלמה. אז תעשי חשבון. זה יותר מחצי חבילת פתיתים.
-
-
שני
יצא מושלםםםםם
-
יהודית
כמה פתיתים? לא רשום.
-
-
טבעונית
אפשר גם עם נקניקיות טבעוניות של מנדי ויוצא לא פחות טעים!
כמה פתיתים? לפי כמות המים אני מבינה שכוס?