בקלוואה מושלמת לחג!

תבנית בינונית

קַל

10 דק עבודה

קינוח קריספי, מתוק וטעים בטירוף!
והכי כיף פרווה, טבעוני!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 חבילת דפי פילו
250 גרם תחליף חמאה (השתמשתי במזולה)
250 גרם פיסטוקים טחונים
100 גרם אגוזי מלך
1 כפית קינמון
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר חום
1 כוס מים רותחים
רבע מיץ לימון
כפית גרידת לימון

הוראות

1.

ניקח דף פילו, נמרח מזולה, עוד דף פילו, עוד מזולה ככה עם עשרה דפים

בוצע
2.

נוסיף פיסטוקים, אגוזי מלך וקינמון גרוסים מעל ואז נחזור על הפעולה עם 6 דפים נוספים.

בוצע
3.

בעזרת סכין חדה נחתוך חתכים עמוקים אלכסוניים, ברווחים של 3 ס"מ

בוצע
4.

נכניס לתנור על 180 מעלות לחצי שעה , עד שהבקלוואה הופכת לזהב!(בזמן הזה נכין את הסירופ סוכר)

בוצע
5.

בסיר קטן נמזוג את הסוכר, מים, לימון וגרידת לימון ונבשל על אש בינונית-גבוהה.

בוצע
6.

אחרי שהנוזלים רותחים (בערך 5 דקות) נערבב מדי פעם עם כף עץ עד שכל הסוכר נמס

בוצע
7.

לאחר שהבקלוואה יוצאת מהתנור נשפוך מעליה את מי הסוכר ונצנן לחלוטין לפני הגשה

בוצע
8.

אפשר לשמור בתבנית אטומה בטמפ החדר

בוצע
9.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *