סופגניות מושלמות לחנוכה!

שעת עבודה+שעתיים וחצי התפחה

בינוני

15-20 סופגניות סטנדרטיות

חג חנוכה כבר ממש בפתח ובקניונים והחנויות מתחילים כבר למכור סופגניות!
וכולן יפות וטעימות אין ספק,
אבל במקום לשלם על סופגנייה אחת קטנטונת אפשר להכין 20 כאלה כמעט באותה המחיר ובאותה הרמה!

רוצים ללמוד איך?
הנה המתכון!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
500 גרם קמח לחם / רגיל
1 כוס מים חמימים/ חלב פושר
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
ביצה
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף ערק\ אלכוהול אחר
1 ליטר שמן קנולה

הוראות

1.

בקערת מיקסר / לישה ידנית נשים חצי קילו קמח ונוסיף את השמרים עם המים והסוכר

בוצע
2.

נערבב היטב ונוסיף את הביצים והחמאה , לאחר שמתגבש לנו בצק נוסיף כף ערק או כל אלכוהול אחר

בוצע
3.

מאותו הרגע שנוצר לנו בצד חשוב מאוד ללוש את הבצק 10 דקות לפחות!

בוצע
4.

נתפיח למשך שעה וחצי - שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בוצע
5.

עכשיו ניצור כדור סופגנייה מושלם, זה שלב קריטי לקבלת סופגניות יפות, עגולות ואווריריות. הנה הסבר מדויק:

בוצע
6.

אחרי שהבצק תפח והתאוורר, נניח אותו על משטח עבודה מקומח קלות. בעזרת סכין או קלף, נחלק את הבצק לחתיכות בגודל שווה. מומלץ שכל חתיכת בצק תשקול 50-60 גרם (לסופגניות בגודל סטנדרטי).

בוצע
7.

עכשיו- לעיצוב! ניקח חתיכת בצק בידיים. נניח את החתיכה על המשטח ונכסה אותה בכף ידנו.

בוצע
8.

בתנועה סיבובית, נגלגל את הבצק על המשטח בעדינות תוך הפעלת לחץ קל עם כף היד. התנועה הסיבובית תמשוך את הבצק פנימה, תיצור מתח על פני השטח, ותעצב אותו לכדור עגול ומושלם. נוודא שאין סדקים בבצק – הם עלולים לגרום להתפוצצות בטיגון.

בוצע
9.

ועכשיו נשאר רק להתפיח

בוצע
10.

נניח את כדורי הבצק על ריבועי נייר אפייה

בוצע
11.

נכסה במגבת או ניילון נצמד ונשאיר להתפחה של 20-30 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

בוצע
12.

וכל מה שנשאר זה לטגן

בוצע
13.

חימום השמן: קנולה נמלא סיר עמוק בשמן (שמן מומלץ או חמניות ) ונחמם אותו לטמפרטורה של 170-160 מעלות. אם אין לכם מדחום, בדקו עם חתיכת בצק קטנה – היא צריכה לצוף תוך כמה שניות ולהתחיל להיטגן עם בועות מסביב.

בוצע
14.

נכניס בעדינות את כדורי הבצק לשמן החם. מומלץ לטגן 2-3 סופגניות בכל פעם כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. נטגן כל צד כ-2-3 דקות, עד שהסופגנייה מקבלת צבע זהוב עמוק. נשתמש בכף מחוררת כדי להפוך את הסופגניות ולשמור עליהן עגולות.

בוצע
15.

אחרי שהסופגניות טוגנו והתקררו מעט, הגיע הזמן למלא אותן בצורה יפה ואחידה.

בוצע
16.

נכין מזרק אפייה/שקית זילוף עם צנתר דק וארוך, או אפילו שקית ניילון חזקה (שקית זילוף מאולתרת).

בוצע
17.

ריבה חלקה (ריבת תות, פטל, או כל ריבה אהובה). אם הריבה סמיכה מדי, ערבבו אותה בקערה קטנה כדי להפוך אותה חלקה ונוחה למילוי.

בוצע
18.

אם משתמשים בשקית זילוף, מלאו אותה בריבה וסגרו היטב. ודאו שהצנתר מחובר היטב. 2.יצירת חור בסופגנייה: בעזרת מקל דק (כמו שיפוד או ידית כף עץ), צרו חור בצד הסופגנייה. אל תלחצו חזק מדי כדי לא לקרוע את הסופגנייה. החור צריך להגיע למרכז הסופגנייה מבלי לקרוע את הקצוות.

בוצע
19.

הכניסו את קצה המזרק או שקית הזילוף לתוך החור שיצרתם.לחצו בעדינות כדי להזריק את הריבה למרכז הסופגנייה. כמות הריבה תלויה בגודל הסופגנייה, אך לרוב מספיקות 1-2 כפיות לכל סופגנייה. • אם אין לכם מזרק, אפשר להשתמש בכפית קטנה: פתחו מעט את החור ומלאו בזהירות בעזרת הכפית.

בוצע
20.

וודאו שהריבה מתפזרת בתוך הסופגנייה ולא נוזלת החוצה.

בוצע
21.

פזרו אבקת סוכר מעל הסופגניות המוכנות בעזרת מסננת קטנה לקבלת מראה חגיגי ומגרה.

בוצע
22.

אם אתם רוצים לגוון, תוכלו למלא את הסופגניות במילויים כמו קרם פטיסייר, ריבת חלב, או גנאש שוקולד.

בוצע
23.

אל תמלאו את הסופגניות כשהן חמות מדי – זה עלול לגרום לריבה לנזול החוצה.

בוצע
24.

וזהו! עכשיו יש לכם סופגניות מושלמות – אווריריות, מתוקות ומלאות בריבה בדיוק כמו שצריך!

בוצע
25.

ריבה חלקה תאפשר מילוי אחיד וקל.

בוצע
26.

בתאבון וחנוכה שמח!

בוצע

הערות

עבודה על משטח חלק ומקומח קלות תקל על יצירת כדורים אחידים.
אל תמהרו להעביר את הסופגניות לשמן – התפחה נכונה אחרי עיצוב הכדורים היא המפתח לתוצאה אוורירית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *