פריקסה חלומי עם עדי מרום
את הפריקסה הזה אתם חייבים להכין!
הוא כלכך קל להכנה, טעים וכיף להגשה
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
500 גרם קמח | |
1 כף סוכר | |
1 כף שמרים יבשים | |
1.75( 1 ושלושתרבעי כוס ) כוסות מים | |
0.25(רבע) כוס שמן | |
0.5 כפית מלח |
למילוי-
טונה, זיתים, ביצה קשה, תפוחי אדמה מבושלים, לימון כבוש, אריסה |
הוראות
1.
בקערת המיקסר נניח קמח, סוכר, שמרים ונערבב לאיחוד .
בוצע
2.
תוך כדי פעולת המיקסר נוסיף את השמן ואת המים נשפוך בהדרגה
כל פעם קצת עד קבלת בצק אחיד
בוצע
3.
לבסוף נוסיף את המלח ונלוש כ7 דקות נוספות
יתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר
בוצע
4.
נשמן את הבצק מבחוץ ונתפיח כ-שעה
בוצע
5.
לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים שווים (60 גרם)
בוצע
6.
בעזרת ידיים מעט משומנות נפתח לכל כדור , נוציא לו את האוויר וניצור צורת אליפסה של פריקסה .
בוצע
7.
את הפריקסה נניח על נייר אפייה חתוך שגזרנו מראש (מייד לאחר שעשינו את הצורה) וניתן להם לתפוח כ25 דקות
בוצע
8.
בינתיים נחמם סיר רחב עם שמן (ליטר וחצי) על 180 מעלות - חום בינוני
בוצע
9.
כאשר השמן חם נכניס את הפריקסה עם הנייר אפייה
נשלוף בקלות את הנייר מהשמן וניתן לכל צד כמה דקות עד שיגיע להשחמה .
בוצע
10.
מוציאים את הפריקסה מטיגון ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת .
חותכים באמצע וממלאים במה שאוהבים .
בוצע
הערות
את המתכון הכנתי עם עדי מרום המדהימה - חפשו אותה !
*חובה לשמור כל הזמן על אש בינונית ,שהשמן לא יהיה רותח מידי אחרת הפריקסה יהיה מוכן מבחוץ ובצק מבפנים
כתיבת תגובה