רטטוי עולמי לארוחת חג
טוב אז חג הפסח הגיע ואנחנו רוצים מנה משוגעת על השולחן!
כזאת צבעונית שתגרום לנו לשכוח מהחמץ ולאכול ללא הפסקה,
אז המתכון הראשון לפסח הוא רטטוי מושלם שיכול להיות טבעוני ויכול להיות בשרי להעדפתם !
תתכוננו להתמכר
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1/2קילו בשר טחון | |
1 בצל גדול | |
שמן זית בנדיבות | |
2כפיות פפריקה מתוקה | |
1/2כפית כורכום | |
1/4כפית כמון | |
1/4כפית צ'ילי חריף | |
1כף אורגנו | |
250גרם עגבניות מרוסקות | |
1כף גדולה רסק עגבניות | |
מלח ופלפל גס | |
5 שום קצוץ | |
1כוס מים | |
1 זוקיני ירוק | |
1 זוקיני צהוב | |
1 חציל בינוני |
מעל
1/4כוס שמן זית | |
4 שיני שום קצוצות | |
1/2חבילה פטרוזיליה | |
מלח ופלפל גס |
הוראות
1.
בסיר גדול לטגן בצל ולהוסיף לו את הבשר לאחר שמזהיב
לרדד את הבשר בעזרת כף עץ עד שצבעו יהפוך לחום
בוצע
2.
להוסיף את התבלינים של הבשר
את המלח והפלפל הגס, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון וצ'ילי חריף
לערבב היטב
בוצע
3.
להוסיף עגבניות מרוסקות וכף רסק
בוצע
4.
לטעום ולתבל את הרוטב באורגנו ואם צריך מלח נוסף
לערבב היטב ולכסות לאורך הזמן שלוקח לנו לחתוך את הירקות
בוצע
5.
לחתוך את הזוקיני והחציל
אפשר גם להוסיף ירקות נוספים לבחירתם
בוצע
6.
להעביר את הרוטב לקערה שיכולה להכנס לתנור ולסדר מעל את כל הירקות
אני שמתי עיגול חציל, מעליו עיגול של הזוקיני ועוד אחד והוספתי כך לרוטב אחד אחרי השני,
חשוב שהירקות יהיו טבולים כמה שיותר ברוטב על מנת שיתרככו בתנור
בוצע
7.
הצורה מהממת ומושכת כבר לפני התנור!
בוצע
8.
בקערה נפרדת לשים את השום,שמן הזית והפטרוזיליה הקצוצה יחד עם מלח ומעט פלפל
למרוח עם כלי מורח על הירקות שמבצבצים מלמעלה מה שייתן להם מראה זהוב ולהכניס לתנור מכוסה ל40 דקות על 180 מעלות,
לאחר מכן לעלות את הטמפרטורה ל200 מעלות למשך 20 דקות ללא כיסוי
בוצע
9.
לטרוף!
בוצע
כתיבת תגובה