הריזוטו הכי טעים שאכלתי!

40 דקות

בינוני

4-6 מנות

ריזוטו איטלקי קלאסי בדיוק לפי הספר!
ברגע שמבינים איך להכין

כמו שצריך כל התהליך הופך להיות פשוט וקל וכלכך אבל כל-כך טעים ואיכותי!

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 קופסאות פטריות שמפיניו
1 קופסה פטריות פורטובלו
1 קופסה פטריות מלך היער
250 גרם אורז ריזוטו ארבוריו
50 מל יין לבן
מעט זעפרן ( לא חובה )
100 גרם חמאה
שמן זית
5 שיני שום פרוסות
צ׳ילי חריף & פלפל שחור & מלח
פרמזן
לציר
כל רגלי הפטריות
1 רוזמרין
1 ליטר מים

הוראות

1.

בקערה קטנה נשים את הזעפרן ומעל נשפוך מים חמים , ניתן לזה לשבת קצת, לא חובה להשתמש בזעפרן אם קשה להשיג

בוצע
2.

נפריד את הפטריות מרגלי הפטריות וננקה היטב, בסיר קטן נשים את כל רגלי הפטריות, ליטר מים חמים וענף רוזמרין ונביא לרתיחה, לאחר רתיחה ננמיך את האש

בוצע
3.

במחבת רחבה נשים שמן זית ו25 גרם חמאה, נטגן את כל הפטריות היטב עם מעט מלח ונעביר לצלחת

בוצע
4.

באותה המחבת נוסיף שמן זית ו25 גרם חמאה, נטגן את השום שחתכנו לפרוסות

בוצע
5.

נוסיף את האורז ריזוטו ונערבב היטב עד שכל האורז עטוף בשומן נוסיף את היין הלבן וניתן לו להתאדות כמעט לגמרי

בוצע
6.

נוסיף מצקת מהציר רגלי פטריות שהכנו ונערבב היטב, בכל פעם שהמים מתאדים נוסיף שוב ציר ככה שוב ושוב איך מדע שהגיע הזמן להוסיף נוזלים? נעביר כף עץ במרכז התבשיל ונבדוק אם כל הנוזלים נספגו בריזוטו, אמור להיווצר לנו שביל “עמילני” כפי שמוצג בסרטון

בוצע
7.

בהתחלה האורז יספח מהר את הציר אליו אבל לאט לאט לאורז ייקח יותר זמן לספוח אליו את הנוזלים כשקצב ספיגת הנוזלים מאט, זה סימן שהריזוטו שלכם מוכן.

בוצע
8.

איך בודקים? בודקים גרגיר אחד – חלקו החיצוני צריך להיות רך, אבל במרכזו אפשר עדיין לראות נקודה לבנה ואטומה. יש שאוהבים את הריזוטו שלהם רך לגמר

בוצע
9.

נתבל במלח, צ׳ילי חריף ופלפל ונערבב היטב ללא הפסקה התהליך לוקח בערך 40 דקות

בוצע
10.

נוסיף את הפטריות שהכנו מראש ונערבב

בוצע
11.

לאחר שהריזוטו מוכן נכבה את האש ונוסיף פרמזן בנדיבות ו50 גרם חמאה, אחרי השלב הזה כדאי לכסות את הסיר ולהמתין כמה דקות למיזוג הטעמים

בוצע
12.

נגיש עם עוד פרמזן ובתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *