מטבל טקמאלי גיאורגי
המטבל הכי טעים בעיניי במטבח הגיאורגי,
אנחנו אוכלים אותו בכל ארוחה, עם תפוחי אדמה, עם עוף, עם בשר ועם מה לא??
כל-כך טעים ומרענן את כל הארוחה
מתכון של גיאורגי אמיתי!
No Reviews
רכיבים
התאם מנות
1 מחית טקמאלי ירוק ( לא מתובלת!) | |
חופן שמיר | |
חופן כוסברה | |
חופן נענע | |
10 שיני שום | |
1 פלפל ירוק חריף (אם הוא מאוד חריף אז חצי, תלוי בחריפות שאתם אוהבים) | |
אפשר להוסיף גם צ׳ילי אדום | |
1 כפית מלח | |
1 כוס מים שרתחו והתקררו |
הוראות
1.
נשטוף היטב את כל הירק ונוציא את הגבעולים של הנענע.
בוצע
2.
נטחן את כל המרכיבים ביחד כ5-7 דקות עד שהכל ממש מימי והמרקם חלק
בוצע
3.
נשמור בצנצנת מעוקרת בקירור.
בוצע
4.
בתאבון!
בוצע
הערות
אנחנו משתמשים במחית טקמאלי קנויה ומיובאת מגיאורגיה כי הטעם שלה הכי דומה למקור, גם אם נטחן בעצמנו את השזיפים שיש בארץ זה לא ייצא אותו הדבר.
חשוב שהמחית תהיה ניטרלית ולא מתובלת בכלל!
חובה לשמור במקרר
יש לערבב היטב לפני שימוש
ניתן לאכול עם כל דבר - על האש, תפו״א , בשר, דגים ועוד
כתיבת תגובה