ריזוטו פתיתים פסטו

חצי שעה

קַל

3-4 מנות

אתם לא יודעים איך אני אוהבת ריזוטו פתיתים!
לא נעים לי להודות אבל אפילו יותר מריזוטו קלאסי
נתחיל בזה שזה קל, זה טעים וזה יקח לכם הרבה פחות זמן עבודה.
זה כלכך מושלם וקל להכנה!
אז יאלה למה אתם מחכים?

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
2 כוסות פתיתים
2 ‎ כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
‎קנקן מים/קנקן ציר ירקות (נוסיף לפי הצורך)
50 ‎גרם חמאם
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף)
‎פרמזן מגורד (לקישוט)
‎צנוברים קלויים (לקישוט)
לפסטו
2 כוסות דחוסות של בזיליקום טרי
חצי כוס פרמז'ן מגורד
1 שן שום גדולה
רבע כוס צנוברים קלויים
שליש כוס שמן זית(או לפי הצורך)
שליש כוס שמן זית (או לפי הצורך)
חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
רבע כפית פלפל שחור

הוראות

1.

‎נחמם שמן זית בסיר רחב על אש בינונית. אני אוהבת להוסיף גם בשלב הזה חמאה אבל זה לא חובה

בוצע
2.

‎נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד שהוא נהיה שקוף. נכניס את השום הכתוש, נערבב כמה שניות כדי לשחרר את הריח שלו.

בוצע
3.

נכין את הפסטו: במעבד מזון נשים את הבזיליקום, הצנוברים הקלויים, השום, הפרמזן, המלח והפלפל. נפעיל בפולסים קצרים כדי לקצוץ הכל בצורה אחידה. כשהתערובת מתחילה להתאחד, נזלף בהדרגה את שמן הזית תוך כדי ערבול, עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך. אם רוצים פסטו נוזלי יותר, נוסיף עוד קצת שמן זית. נטעם ונשפר תיבול אם צריך.

בוצע
4.

נוסיף למחבת ונפתח את הטעמים ורק אז נוסיף את הפתיתים

בוצע
5.

‎נערבב את הכל עד שהפתיתים עטופים טוב בשמן והטעמים, כמו שמתחילים ריזוטו עם אורז.

בוצע
6.

‎עכשיו הקטע הכיפי – נוסיף מים בהדרגה, חצי כוס בכל פעם, ונערבב בעדינות עד שהפתיתים סופגים את הנוזלים. נחזור על זה עד שהפתיתים רכים אבל עדיין שומרים קצת נגיסה.

בוצע
7.

‎נוריד מהאש ונוסיף חמאה נדיבה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט אם בא לנו עומק נוסף. נערבב טוב עד שהכל נהיה קרמי ויפה.

בוצע
8.

‎נגיש חם עם מלא פרמזן מעל, צנוברים קלויים בשביל הקראנצ’ וצ’ילי חריף אם אוהבים קצת אקשן.

בוצע
9.

‎מה הופך את זה למנה מנצחת? המרקם הקרמי, השילוב בין הפסטו לחמאה, והעובדה שזה מרגיש כמו ריזוטו איטלקי אמיתי – אבל בלי ערבוב אינסופי!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *