צלי בקר מושלם לארוחת חג!

5 דקות עבודה+5-6 שעות בתנור

בינוני

תבנית גדולה

איזה טעים זה צלי בקר!
איך אפשר שלא לאהוב?
והמתכון הזה הוא באמת כל-כך פשוט להכנה
כל מה שתצטרכו זה מרכיבים שיש בבית,
בצל 🧅 פטריות 🍄‍🟫 כורכום וסילאן ואתם הולכים פשוט להתאהב.

No Reviews

רכיבים

התאם מנות
1 ק"ג צלי בקר חתוך לקוביות
מלח&פלפל גס
4 כפות שמן זית/שמן ניטרלי
1 כף כורכום
10-15 שיני שום קלופות
2 כוסות מים רוחים
1 כף מלח גס
2 כפות סילאן (100% טבעי)
4-5 בצלים חתוכים גס
2-3 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות דק

הוראות

1.

נתבל את הצלי במלח&פלפל גס

בוצע
2.

בסיר שאפשר להכניס לתנור נשים שמן זית ושהוא רותח נצרוב את הבשר מכל הצדדים עד שיש צבע ממש יפה

בוצע
3.

נוציא את כל הבשר לצלחת ובאותו הסיר נשים את הבצל חתוך גס, חשוב בשלב הזה לפעול מהר כדי שהמשקעים שהבשר השאיר בסיר שלא יישרפו ויהפכו למרים

בוצע
4.

נערבב היטב את הבצל עד שהוא מקבל את כל הצבע שיש בסיר עצמו מהבשר , ממש נגרד את כל המשקעים של הבשר אל הבצל ונוסיף את הפטריות שחתכנו קטן קטן קטן

בוצע
5.

נזיז מעט את הירקות שבסיר ונוסיף קצת שמן זית בפינה, מעל נשים את כף הכורכום ונערבב את הכל כדי שהכורכום ייפתח , גם כאן נשים לב לא לשרוף את הכורכום ולפעול מהר , ניתן לעבוד על אש פחות גבוהה

בוצע
6.

לאחר שהכל קיבל צבע יפייפה נתבל בקצת מלח ונוסיף את הצלי מהצלחת בצלחת נותרו מיצים של הבשר, גם אותם נוסיף לתבשיל! הם יוסיפו לנו מלא מלא טעם

בוצע
7.

נפזר שיני שום קלופות ונשפוך מעל 2 כוסות מים רותחים שערבבנו בפנים כף מלח גס ו2 כפות סילאן 100 אחוז טבעי

בוצע
8.

ניקח נייר אפייה, נרטיב אותו ונצקמק מעט, נכסה טוב טוב את כל התבשיל ונסגור במכסה או ב2 ניירות אלומיניום חשוב שהתבשיל יהיה ממש סגור מה שייצור מעין סיר לחץ ויבשל את הבשר היטב

בוצע
9.

לתנור שחומם מראש ל200 מעלות חום עליון תחתון נכניס את התבשיל ולאחר חצי שעה ננמיך את התנור ל180

בוצע
10.

אני בישלתי את התבשיל 4 שעות, אפשר עד 6 שעות וזה מושלם וטעים ברמות! מומלץ מדי פעם לפתוח את הסיר ולהשקות את הבשר בנוזלים, רק חשוב לסגור אותו היטב

בוצע
11.

במידה ועבר הזמן ולבשר אין צבע שחום ויפה נסיר את כל המכסים, נעלה את התנור ל250 מעלות טורבו וניתן לו 5-10 דקות להצרב

בוצע
12.

נקשט בפטרוזיליה קצוצה ונגיש עם אורז

בוצע
13.

בתאבון!

בוצע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *